Recenze Xiaomi redmi note 8 modrá

Ovládací prvky a konektory

Poprvé po mnoha letech testování smartphonů jsem viděl dvojitou díru pro mikrofon. Obvykle buď jeden, nebo 3, 4 atd. Tyto dvě díry vypadají divně. Vedle nich je 3,5 mm jack a napravo jsou USB-C a hlasitý telefon.

recenze, xiaomi, redmi, note

Vpravo je tlačítko napájení a kolébka hlasitosti. Malé velikosti, s jasným a sebevědomým tahem. Vlevo je nekombinovaný slot pro SIM a paměťovou kartu.

Nahoře je další mikrofon a IR vysílač. Poslední prvek považuji za atavismus, ale zdá se, že Xiaomi stále má zásoby těchto senzorů. Nechte je „plesnivět“, to nám nevadí.

Na zadní straně je velký modul se 4 kamerami. Nepokoušeli se ho žádným způsobem porazit nebo zmenšit. Zdá se mi, že bylo možné tento modul elegantněji namontovat do pouzdra o tloušťce téměř 9 mm. Na to jsem však začal zapomínat

Selfie kamera a reproduktor jsou umístěny v horní části předního panelu. Reproduktor není příliš hlasitý, ale zní jasně, bez jakýchkoli cizích zvuků.

Polohování

Před napsáním recenze jsem se rozhodl obnovit paměť na modelech Xiaomi. Jak nezávidím potenciálním kupcům, protože čelí velmi obtížné volbě: stejný model může být představen v několika verzích a rozdíl je doslova redukován na maličkosti. Ještě horší je, že na ruském trhu jsou smartphony Xiaomi a Redmi. Některé mají řadu Note a konzoly Pro, T a jiné mají všechny stejné.

Nezaměňujte například Xiaomi Mi Note 10, 9T Pro s Redmi Note 8T, Note 8 Pro atd. Obecně platí, že cín, nikoli pojmenování: „Mělo by to být jednodušší! Jednodušší! Štěstí je jednoduché! “.

Vlastně o čem to mluvím? Na konci roku 2019 byl představen model s názvem Redmi Note 8T. Samotná společnost jej umisťuje jako cenově dostupný telefon s fotoaparátem. Vidím ji jako skutečnou bojovníčku za cenu „nejlepší smartphone do 20 000 rublů“. Nový produkt byl nainstalován se vším, co uživatelé chtěli: zde je čipová sada Qualcomm Snapdragon 665, 4 GB RAM a 128 GB paměti, kromě 4 kamer s „šířkou“, „makrikem“ a hloubkou 48 MP polní senzor a 4000 mAh baterie a NFC. Ano, zapomněl jsem říci, že zařízení je vybaveno samostatnými sloty pro dvě SIM karty a paměťovou kartu!

Co dalšího je potřeba ke štěstí? Máte pravdu. adekvátní cena! U verze 3/32 GB budou požadovat 14 000 rublů, 4/64 GB. 16 000 rublů a 4/128 GB. 18 000 rublů. Osobně bych neukládal a nekoupil maximální konfiguraci. Rozdíl je pouze 4 000 rublů, ale zisk paměti bude zřejmý. Vždy však máte nekombinovaný slot pro microSD, takže na verzi 4/64 GB můžete ušetřit pár tisíc rublů.

„Nyní je zkontrolujeme, nyní je porovnáme“

Jakmile jsem dokončil recenzi Vivo V17, byla v textu uvedena Redmi Note 8T, kterou lze považovat za cenově dostupnější analogii. I kamery jsou zde stejné:

  • Hlavní fotoaparát 48 MP, matice 1/2 palce, clona f / 1,75
  • 8MP širokoúhlý fotoaparát, velikost pixelu 1,12um, clona f / 2,2
  • Makro kamera 2 MP, velikost pixelu 1,75 mikronu, clona f / 2,4, autofokus
  • 2MP snímač hloubky
  • 13MP přední kamera, velikost pixelu 1,12μm, clona f / 2.0

Plus Redmi spočívá v modulu makro fotoaparátu s automatickým zaostřováním. Bůh neví co, ale fotografování bude stále jednodušší. Kromě toho může Note 8T nahrávat 4K video.

Co je s hlavním fotoaparátem? Fotografuje velmi dobře za všech světelných podmínek. Je tam malý hluk, téměř žádné artefakty. V interiéru klesá detail, ale obraz se příliš nezhoršuje. Nejvíc mě potěšilo přirozené barvy a přesnost vyvážení bílé. Níže vidíte srovnání s Vivo V17. Komentář je následující: obrázky na Redmi mají lepší detaily, menší ostrost kontury, přirozenější barvy; Vnitřní záběry Vivo způsobují, že obraz bude barevnější.

„Široký“ Redmi Note 8T střílí průměrně, ale lépe než Vivo V17, zvláště patrný ve tmě.

Makro fotografie jsou stejná plus nebo minus, ale Redmi má automatické zaostřování, které pomůže přesněji „zachytit“ Focus. Jak jste pochopili, ze 2 MP snímků nemá téměř žádný smysl, protože je snazší pořídit běžný 48 MP snímek a „oříznout“ na požadovanou velikost. Níže je uveden příklad. Pamatujte, že oříznutí je od 48 MP a je o něco podrobnější a lepší v dynamickém rozsahu a barvách.

Pokud chcete co nejplynulejší video, přepněte na 60 snímků FullHD. K dispozici je zpomalené video 240 fps.

Přední kamera je vysoce kvalitní. Opět pěkné a přesné barvy. V noci funguje obrazovka smartphonu jako blesk. Video zapisuje ve FullHD rozlišení.

Celkově: Redmi Note 8T, pokud jde o kvalitu fotografií a videa, mě velmi potěšil.

O rozhraní si můžete přečíst v samostatné recenzi.

Recenze Redmi Note 8T: cenově dostupný telefon s fotoaparátem

Komunikační schopnosti

  • NFC. Jednoznačné plus jakéhokoli zařízení
  • Dva samostatné sloty pro SIM karty
  • Podpora VoLTE. Ohyby LTE: B1 / 2/3/4/5/7/8/20/28
  • Wi-Fi ac a dvoupásmové připojení
  • Podpora GPS / Beidou / GLONASS
  • Bluetooth verze 4.2. Nemohu říci, že se jedná o minus, ale chtěl bych verzi 5. Přesto zařízení pracuje s SBC, AAC, aptX, aptXHD, LDAC.

Nebudou zde žádné komentáře: typická sada parametrů pro tento typ zařízení. Kvalita připojení nevyvolává otázky.

Paměť, čipová sada, výkon

Tento model má několik úprav s 3/4 GB RAM a 32/64/128 GB paměti. V recenzi jsem měl zařízení o velikosti 4/64 GB.

Podívejme se, co má s rychlostí RAM: 5100 MB / s. to je slabý výsledek, obvykle smartphony v cenové kategorii 10 000. 15 000 rublů.

Integrovaná paměť: pro zápis. smutných 80 MB / s, pro čtení. 260 MB / s. Celkově velmi průměrné. Je zřejmé, že výrobce jasně uložil na RAM a vestavěnou paměť. Think Vivo V17 s 8 GB RAM a rychlostí 5 000 MB / s.

ČÍST  Xiaomi redmi note 8t rozdíly od 8

Další podivný okamžik. Model je vybaven 64 GB, ale k dispozici je pouze 48 GB, asi 40 GB je zdarma. To znamená, že nákup 64 GB smartphonu ve skutečnosti získáte pouze 40 GB.

Jako procesor se používá Qualcomm Snapdragon 665: oznámení z léta 2019, 8xKryo 260 až 2 GHz, 11 nm, grafika Adreno 610. Platforma pro relativně dostupné smartphony střední a nízké cenové kategorie. Ve skutečnosti to je místo, kde přichází Redmi Note 8T.

V testu výkonu Antutu Benchmark získá zařízení přibližně 180 000 bodů. V reálném životě se Redmi Note 8T chová bez zpoždění a brzd. Dobře si poradí s hrami: populární Call Of Duty běží skvěle při středním nastavení, ale maximálně můžete cítit pokles rámců a vážný.

Software

Redmi Note 8T přirozeně běží na operačním systému Google Android verze 9 s proprietárním shellem MIUI 10. Jeho recenzi si můžete přečíst na níže uvedeném odkazu.

Vzhled a ergonomie

Telefon je zabalen v plastovém pouzdře s přechodovým zadním krytem. V zadní části jsou umístěny 4 objektivy hlavního fotoaparátu. Trochu napravo je vestavěný LED blesk. Skener otisků prstů je umístěn uprostřed zadní části pouzdra. Je pravda, že je to prakticky neviditelné. Před sebou je plnohodnotná bezrámová obrazovka. Zabírá téměř celou plochu využitelného prostoru, asi 90%. Displej je orámován úzkým pásem těla, ve středu horní části je otvor pro přední kameru. Celá obrazovka je pokryta tvrzeným sklem Gorilla Glass 5. série. Na okraji levé strany pouzdra jsou konektory pro Nano-SIM a paměťové rozšiřující karty. Vpravo jsou tlačítka pro ovládání fyzické hlasitosti. Výše je sluchátko a infračervený port kompaktní. Spodní okraj zabírají zvukové reproduktory a konektor USB typu C.

Musím říci, že zařízení vypadá docela minimalisticky, což odpovídá moderním trendům. Celkové rozměry gadgetu jsou 158,3 x 75,3 x 8,4 mm. Hmotnost smartphonu je 190 gramů. Je pohodlné používat telefon. Ačkoli je pouzdro vyrobeno z lesklého plastu, neklouže v ruce.

Xiaomi Redmi Note 8 je moderní a hlavně levné zařízení. Není nadsázkou označit jej za dosud nejlepší cenově dostupný smartphone. Nejprve je nápadný organický design, za kterým je dobrá technická výplň. Telefon je vhodný jak pro běžné uživatele, tak pro milovníky mobilních hraček.

Zobrazit

Přední strana má 6,3palcovou obrazovku. Po stranách jsou téměř nepostřehnutelné tenké rámečky. Rozlišení displeje 2340 x 1080 pixelů. Díky vysoké hustotě pixelů se na něm obraz jasně odráží. Díky vysokému kontrastu jsou barvy zářivé a zářivé. Telefon má široké pozorovací úhly, což znamená, že obraz je dokonale viditelný při jakémkoli naklonění zařízení. Gorilla Glass instalovaná nahoře je zodpovědná za ochranu obrazovky. Vlastník bude moci změnit nastavení kontrastu podle svého uvážení.

Železo a výkon

Pod tělem Xiaomi Redmi Note 8 je výkonný procesor Qualcomm Snapdragon 665. Operační systém Android. K dispozici je grafický akcelerátor Adreno 610. Integrovaná paměť 4 GB, 64 GB RAM. Můžete si koupit pokročilejší verzi s 6 GB, respektive 64/128 GB. Paměť lze navíc rozšířit pomocí karty Micro SD až do 256 GB. Zařízení je založeno na proprietární verzi MIUI 10 prostředí.

Test AnTuTu ukázal jistých 144 tisíc bodů. To je pro smartphone v této cenové kategorii vynikající výsledek. Do telefonu můžete instalovat „těžké“ hry bez obav, že obraz zamrzne. Pokud jde o baterii, její objem je 4000 mAh. K nabíjení lze použít pokročilý napájecí adaptér. Pokud používáte zařízení ve vyváženém režimu, nabití vydrží několik dní.

Fotoaparát

Na zadní straně pouzdra je nainstalována pěkná Quad kamera. Hlavní 48megapixelový modul je vybaven šesti objektivy a automatickým zaostřováním s fázovou detekcí. K dispozici je také 8megapixelový širokoúhlý snímač. Clona druhého je 2,2. Vzadu jsou dva fotografické objektivy, každý s rozlišením 2 megapixely. Jeden je zodpovědný za makro fotografii, druhý za měření hloubky. Milovníci videa to budou moci udělat v trendy formátu 4K nebo zpomaleně. K dispozici je automatická stabilizace.

Recenze Xiaomi Redmi Note 8

Xiaomi Redmi Note 8. umístěný jako levný smartphone. Má však nejnovější kameru Quad, která ji odlišuje od spolužáků. Aktualizované zařízení bylo představeno široké veřejnosti na konci léta 2019.

Komunikace a komunikace

Telefon má standardní komunikační modul podporující mobilní sítě 2G, 3G a 4G. V softwarovém plánu nejsou žádná omezení frekvence. GPS modul je schopen pracovat s navigačními systémy jako GPS, GLONASS, Beidou, Galileo, NAVIC.

Vysílač Wi-Fi 5 nainstalovaný ve smartphonu pracuje s profily Dual Band, Wi-Fi Hotspot, Wi-Fi Direct, Wi-Fi Display a poskytuje docela dobrou rychlost. Adaptér Bluetooth 5.0 je schopen pracovat s profily LE, HID, AVRCP, A2DP a podporuje také vysoce kvalitní kodek AptX HD. K dispozici je infračervený port.

SIM karta

Podpora ESIM

Verze Wi-Fi

Funkce Wi-Fi

Bluetooth verze

Profily Bluetooth

Typ USB

Navigace

5G

4G / LTE

3G

2G

Infračervený port

NFC

Nano SIM Nano SIM
Ne
Wi-Fi 5 (802.11 a / b / g / n / ac)
Dvoupásmový, Wi-Fi Hotspot, Wi-Fi Direct, Wi-Fi displej
Bluetooth 4.2
LE, A2DP, AptX HD
USB typu C.
GPS, GLONASS, Beidou
Ne
Ano, B1 (2100), B2 (1900), B3 (1800), B4 (1700/2100 AWS 1), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B20 (800), B28b (700). B28a (700), B38 (TDD 2600), B40 (TDD 2300), B41 (TDD 2500)
Ano, B1 (2100), B2 (1900), B4 (1700/2100 AWS A-F), B5 (850), B8 (900)
Ano, B2 (1900), B3 (1800), B5 (850), B8 (900)
Ano
Ne

Specifikace Xiaomi Redmi Note 8 2021

Smartphone Xiaomi Redmi Note 8 2021 má kódové označení Biloba. Datum vydání. 24. května 2021.

V roce 2021 se Xiaomi rozhodlo znovu vydat Redmi Note 8 a nahradit procesor: místo Qualcomm Snapdragon 665 nainstalovali MediaTek Helio G85. Zvláštní rozhodnutí, protože „draci“ byli vždy lepší než MTK. Jinak se vlastnosti nezměnily: stejný IPS displej, stejná čtyřkolka a absence NFC modulu pro bezkontaktní platby.

ČÍST  Jak připojit fitness náramek Xiaomi

Telefon splňuje všechny moderní standardy, protože má dvoupásmový vysílač Wi-Fi 5, prostornou baterii 4 000 mAh a podporu rychlého nabíjení, stejně jako stylový vzhled díky skleněnému zadnímu panelu.

K dispozici je samostatný slot pro paměťové karty microSD, takže můžete bezpečně převzít základní konfiguraci a nemusíte si dělat starosti s volným místem.

Globálně (M1908C3JGG): 4 GB 64 GB 4 GB 128 GB

Rám

Rámeček kolem displeje v aktualizované verzi 2021 Redmi Note 8 je vyroben z odolného a spolehlivého plastu. Zadní panel je vyroben ze skla se speciálním vodoodpudivým povrchem P2i Nano. Jako obvykle je k dispozici několik barev. Na zadním panelu je blok zadních fotoaparátů, stejně jako snímač otisků prstů v podobě klasické fotobuňky.

81,7% těla je obsazeno displejem a přední kamera je umístěna v malé kapce uprostřed. Nad ním jsou světelné a přibližovací senzory a také slot pro sluchátkový reproduktor. Spodní část je obsazena konektorem USB typu C pro nabíjení, 3,5 mm konektorem pro sluchátka, reproduktorem a mikrofonem. Horní konec je obsazen dalším mikrofonem a infračerveným portem.

V následující tabulce jsou uvedeny rozměry, hmotnost, ochrana proti vodě a barvy těla smartphonu.

Výška

Šířka

Tloušťka

Hmotnost

Ochrana proti vlhkosti

Materiál

Barvy těla

158,3 mm
75,3 mm
8,4 mm
190 gramů
Ne
Rám. plast, zadní panel. sklo
Blue Neptune Blue White Moonlight White Black Space Black

Senzory a technologie

Redmi Note 8 2021 má všechny stejné senzory, bez nichž je normální fungování zařízení nemožné. K dispozici jsou senzory přiblížení a osvětlení, gyroskop, akcelerometr a COMPASS. Všechny fungují co nejsprávněji. Je možné odemknout smartphone obličejem (k tomu se používá přední kamera).

Skener otisků prstů zůstává stejný (klasická fotobuňka). Ani jeho umístění se nezměnilo. Klasické metody odemykání se však nikam nedostaly: PIN kód, vzor nebo standardní heslo (číselné nebo abecední).

Skener otisků prstů

Rozpoznávání obličejů

Senzor přiblížení

Světelný senzor

Hallův senzor

Akcelerometr

KOMPAS

Gyroskop

Ano, zadní panel
Ano
Ano
Ano
Ne
Ano
Ano
Ano

Nové Xiaomi:

Fotoaparáty

Zadní kamera smartphonu se skládá ze 4 senzorů. První snímač ISOCELL Samsung S5KGM1 64 Mp s clonou ƒ / 1,79, velikostí pixelu 0,80 µm a velikostí snímače 1/2. Poskytuje obrázky až do 8000 x 6000 bodů a v případě potřeby zahrnuje digitální stabilizaci obrazu. Druhý snímač PureCel Omnivision OV8856 s 8 megapixely s clonou ƒ / 2,2, velikostí pixelu 1,12 µm a velikostí snímače 1/4. Je to širokoúhlý. Třetí snímač CMOS Omnivision OV02A10 při 2 Mp s clonou 2,4 / 2,4, velikostí pixelu 1,75 µm a velikostí snímače 1 / 2,8. Je určen pro makro fotografii. Čtvrtý snímač CMOS Omnivision OV02A10 při 2 Mp s clonou 2,4 / 2,4, velikostí pixelu 1,75 µm a velikostí snímače 1 / 2,8 funguje jako snímač hloubky ostrosti v režimu na výšku. Fotoaparát je schopen zaznamenávat video v rozlišení 4K @ 30 FPS, 1080p @ 60 FPS a natáčení zpomaleného videa až do 240 FPS.

Přední foto modul má 13MP snímač PureCel Omnivision OV13855 s clonou ƒ / 2,0, velikostí pixelu 1,12 µm a velikostí snímače 1 / 2,9. K dispozici je také objektiv se 6 objektivy, což má pozitivní vliv na kvalitu snímků. Během natáčení funguje umělá inteligence a po ní se zapnou algoritmy post-processingu. Přední kamera je schopna zaznamenávat video v rozlišení 1080p @ 30 FPS a je ideální pro okamžité posly.

Hlavní fotoaparát

Přední kamera

Blikat

Automatické zaostřování

Optická stabilizace

Video z hlavní kamery

Video z selfie

48 Mp 8 Mp 2 Mp 2 Mp
13 megapixelů
VEDENÝ
Ano
Ne
4K při 30 fps 1080p při 60 fps Zpomalený pohyb 240 fps
1080p při 30 fps, 720p při 30 fps

Na webu DXOMARK bude možné zobrazit příklady fotografií z fotoaparátů mobilního telefonu Xiaomi Redmi Note 8 2021 v různých podmínkách, když je otestujeme.

baterie

Aktualizovaná verze RN 8 si zachovává stejnou lithium-polymerovou baterii 4000 mAh. I přes odlišný procesor zůstala výdrž baterie stejná: 25 hodin hovoru v sítích 3G, 16 hodin internetu v síti Wi-Fi a více než 14 hodin při sledování videa při maximálním jasu obrazovky.

Baterie podporuje rychlé nabíjení Power Delievery (rychlé nabíjení je minulostí). Díky tomu je smartphone plně nabitý za 125 minut. Ale pouze při použití nabíječky 18 Watt. Bezdrátové a reverzibilní nabíjení nikdy nedorazilo.

Kapacita baterie

Typ baterie

Rychlé nabíjení

Bezdrátová nabíječka

Reverzibilní nabíjení

Plné nabití

Doba hovoru

Pracovní doba při surfování na internetu

Pracovní doba při sledování videa

4 000 mAh
Lithium polymer (Li-pol)
Ano, 18 W.
Ne
Ne
125 minut
25 hodin
16 hodin
14,5 hodiny

Rám

Rám kolem obrazovky je vyroben z plastu. Jedná se o docela robustní a praktický materiál. Zadní panel je pokryt 2.5D tvrzeným sklem a třpytkami se všemi barvami duhy. Na zadním panelu je kamerová jednotka a snímač otisků prstů.

Přední panel Redmi Note 8 je téměř úplně obsazen displejem. Přední kamera je umístěna v malé kapce na displeji. Mechanická tlačítka napájení a hlasitosti jsou na pravé straně. Levou stranu zabírá slot pro instalaci SIM karet a microSD flash disk. Spodní. 3,5 mm jack, port USB Type-C, reproduktor a mikrofon.

V následující tabulce jsou uvedeny rozměry, hmotnost, ochrana proti vodě a barvy těla smartphonu.

Výška

Šířka

Tloušťka

Hmotnost

Ochrana proti vlhkosti

Materiál

Barvy těla

158,3 mm
75,3 mm
8,4 mm
190 gramů
Ne
Rám. plast, zadní panel. sklo
Black Space Black Blue Neptun Blue White Moonlight White Red Red

Výkon

Za výkon Redmi Note 8 je zodpovědný osmijádrový čip od Qualcommu, vyrobený podle 11 nanometrové procesní technologie. Provozní frekvence se liší v závislosti na složitosti úkolů: od 1,8 do 2,0 GHz. Grafika je poháněna koprocesorem Qualcomm Adreno 610, který také pracuje na poměrně vysoké frekvenci. Smartphone proto nemá problémy se spuštěním moderních mobilních her.

ČÍST  Jak Nastavit Fotoaparát Na Telefonu Samsung

Využívá moduly RAM LPDDR4X. Jsou docela efektivní a energeticky efektivní. Množství předinstalované RAM závisí na konkrétní úpravě smartphonu. K prodeji jsou k dispozici špičkové verze se 6 GB RAM. Mají nejvyšší výkon. Smartphony budou navíc relevantní po dobu nejméně několika let.

Smartphone používá interní disk, jako je eMMC 5.1. Je výrazně pomalejší než UFS, ale stále několikrát rychlejší než nejrychlejší paměťová karta. Kapacita úložiště v Redmi 8 Note se pohybuje od 32 GB do 128 GB. Je lepší koupit si pokročilejší verzi, protože tam nikdy není příliš mnoho místa.

Chipset

procesor

Maximální frekvence

Architektura

Grafický akcelerátor

RAM (max)

Integrovaná paměť (max.)

Podpora paměťových karet

Qualcomm Snapdragon 665
8 Octa Cores: 4 Kryo 260 2.0GHz & 4 Kryo 260 1.8GHz
2,0 GHz
x64
GPU Qualcomm Adreno 610
6 GB
128 GB
Ano

Výsledky testu Xiaomi Redmi Note 8 v testu AnTuTu v8 Benchmark: 170516 bodů. Výsledek se zobrazuje u modelu smartphonu se 6 GB RAM. Podívejte se na celé hodnocení AnTuTu pro smartphony Xiaomi.

TOP 5 produktivních smartphonů Xiaomi podle hodnocení AnTuTu:

    jeden

Vlastnosti Xiaomi Redmi Note 8

Smartphone Xiaomi Redmi Note 8 má kódové označení Ginkgo. Datum vydání. 16. října 2019.

Vylepšená verze zaměstnance rozpočtu Redmi 8 od Xiaomi. Ve srovnání s „běžnou“ verzí má tento pokročilé fotoaparáty, lepší displej a stylový vzhled. Telefon patří do střední třídy a vypadá mnohem zajímavěji než produkty konkurentů ze stejného segmentu. Zároveň má cenu rozpočtového zařízení.

Tělo RN8 je vyrobeno z plastu, ale zadní a přední strana je pokryta panely Corning Gorilla Glass. Jsou odolné proti poškrábání a vydrží kapky až 2 metry. Výsledek závisí na tom, na jaký povrch telefon spadl. Zadní stěna se třpytí ve všech barvách duhy a má speciální vodoodpudivý povlak.

Smartphone je mezi kupujícími trvale žádaný. Zejména modifikace, která má největší množství paměti RAM a vestavěné úložiště. Tuto druhou možnost však můžete ignorovat, protože smartphone má samostatný slot pro paměťové karty microSD, takže je dostatek místa pro obsah jakéhokoli typu.

V roce 2021 společnost Xiaomi vydala aktualizovanou verzi tohoto telefonu a nazvala ji Xiaomi Redmi Note 8 2021.

Globálně (M1908C3JG, M1908C3JH): 3 GB 32 GB 4 GB 64 GB 4 GB 128 GB 6 GB 128 GB

Čína (M1908C3JE, M1908C3JC): 4 GB 64 GB 6 GB 64 GB 6 GB 128 GB

Indie (M1908C3JI): 3 GB 32 GB 4 GB 64 GB 6 GB 128 GB

Komunikace a komunikace

Smartphone má komunikační modul, který dokáže pracovat se všemi existujícími frekvencemi LTE. MIUI však programově blokuje některé frekvence podle vybrané oblasti. Telefon sebevědomě přijímá síť i na těžko přístupných místech a poskytuje nejvyšší možnou rychlost při používání mobilního internetu.

Kompletní vysílač Wi-Fi pracuje ve dvou pásmech najednou: 2,4 a 5 GHz. Díky tomu můžete při použití směrovače získat nejrychlejší možnou rychlost připojení k internetu.

Vysílač Bluetooth podporuje režim úspory energie a modul GPS rychle vyhledává satelity a přesně určuje polohu uživatele.

SIM karta

Podpora ESIM

Verze Wi-Fi

Funkce Wi-Fi

Bluetooth verze

Profily Bluetooth

Typ USB

Navigace

5G

4G / LTE

3G

2G

Infračervený port

NFC

Nano SIM Nano SIM
Ne
Wi-Fi 5 (802.11 a / b / g / n / ac)
Dvoupásmový, Wi-Fi Hotspot, Wi-Fi Direct, Wi-Fi displej
Bluetooth 5.0
LE, HID, A2DP
USB typu C.
GPS, GLONASS, Beidou, Galileo
Ne
Ano, B1 (2100), B2 (1900), B3 (1800), B4 (1700/2100 AWS 1), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B20 (800), B28b (700). B28a (700), B38 (TDD 2600), B40 (TDD 2300), B41 (TDD 2500)
Ano, B1 (2100), B2 (1900), B4 (1700/2100 AWS A-F), B5 (850), B8 (900)
Ano, B2 (1900), B3 (1800), B5 (850), B8 (900)
Ano
Ne

baterie

RN8 je vybaven baterií se střední kapacitou 4 000 mAh. Výdrž baterie je nicméně slušná: telefon vydrží s využitím sítě 3G 25 hodin hovoru. Energeticky účinné komponenty hardwarové platformy hrají z hlediska autonomie důležitou roli: RAM, procesor a úložiště.

Smartphone podporuje 18W Qualcomm Quick Charge. Budete si však muset dokoupit napájecí zdroj odpovídající síly, který není součástí sady.

Díky této energii je smartphone plně nabitý za 125 minut. K nabíjení se používá port USB typu C.

Kapacita baterie

Typ baterie

Rychlé nabíjení

Bezdrátová nabíječka

Reverzibilní nabíjení

Plné nabití

Doba hovoru

Pracovní doba při surfování na internetu

Pracovní doba při sledování videa

4 000 mAh
Lithium polymer (Li-pol)
Ano, 18 W.
Ne
Ne
125 minut
25 hodin
16 hodin
14,5 hodiny

Senzory a technologie

RN8 má potřebnou sadu senzorů, chybí pouze Hallův senzor. Téměř všechny senzory fungují správně. MIUI 12 má však problém se zpracováním dat světelného senzoru. V nových verzích OS by měl být tento bod opraven.

Skener otisků prstů je obvykle umístěn na zadním panelu. Funguje co nejrychleji a prakticky bez chyb (pokud je správně nakonfigurován).

Smartphone má funkci pro odemknutí tváře majitele. Přední kamera smartphonu je zodpovědná za jeho práci.

Skener otisků prstů

Rozpoznávání obličejů

Senzor přiblížení

Světelný senzor

Hallův senzor

Akcelerometr

KOMPAS

Gyroskop

Ano, zadní panel
Ano
Ano
Ano
Ne
Ano
Ano
Ano

Nové Xiaomi:

RONVIL.ME 2021